Kindercoach

Als ouder wil iedereen dat zijn of haar kind vrolijk en zonder zorgen opgroeit. Wanneer u ziet dat uw kind ergens mee worstelt en zich niet prettig voelt, wilt u hier graag verandering in brengen. Meestal lukt dit wel en is het na een tijdje weer opgelost.

Maar soms duurt het langer en heeft u van alles geprobeerd. U komt er niet uit en u wilt graag dat uw kind weer vrolijk en blij kan zijn.

“Iedereen is een superheld groot of klein. Het enige wat daarvoor nodig is, is geloven dat jij er ook één kan zijn.”

Op zo’n moment kan ik, als kindercoach, hulp bieden. In een ontspannen sfeer waar niets moet en alles mag, volg en begeleid ik uw kind op weg naar de oplossing. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om met de moeilijkheden om te gaan.

Met behulp van spel, tekenen, creatieve werkvormen e.d. help ik het kind te ontdekken welke talenten het bezit en welke oplossing er is voor de moeilijkheden op dat moment.

“Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten. ” Plato

Kindercoaching is geen kant-en-klare oplossing. Het is wel een manier om het kind zelf naar een oplossing te laten zoeken en waar ik hen in begeleid. Ik wil ze laten zien dat ze meer kunnen en weten dan dat ze denken, zij staan centraal!

Ieder kind heeft zijn eigen “kleur” en daarom ziet elk traject er anders uit.

Een kindercoach mag geen diagnoses stellen. Mochten er bij mij aanwijzingen zijn dat er meer speelt, dan zal ik u doorverwijzen.

logo-def